Hjælp fra Sarons Slette til Indonesien

Sarons Slettes Missions- & Nødhjælpscenter i Gatten er nu klar til at sende hjælp til Indonesien.

Elsie og Poul Thomsen står bag missions- og nødhjælpscentret Sarons Slette.

Nødhjælpscenteret har i mere end ti år arbejdet sammen med Dansk Europamission om at sende nødhjælp til Hviderusland, Ukraine, Moldavien, Jordan, Albanien og til den jordskælvsramte by Bam i Iran.
Dansk Europamission har siden 2002 arbejdet i Indonesien sammen med organisationen Bless Indonesia Today.
Det er også dem, som er partner i operation „Hjælp flodbølgens ofre i Indonesien“.
Organisationen har allerede 200 hjælpearbejdere i katastrofeområdet. Heraf er 50 læger. De har opsat tre hjælpecentre, og de forventer at opsætte fire mere. Lige nu har de omsorg for 10.000 mennesker.
De tager sig blandt andet også af børn, hvoraf mange har mistet deres forældre og er stærkt traumatiserede. For at få børnene og de øvrige ofre til at fungere igen er det vigtigt at få dem beskæftiget. Derfor har organisationen Bless Indonesia Today sendt Sarons Dal en liste med de ting, som de ønsker.
Der er brug for sportsudstyr, fodbolde, håndbolde, tennis- og volleybolde, legetøj og krammedyr samt farver og malebøger. Og al slags sommertøj m.m.
Disse simple effekter vil hjælpe børnene og de voksne i lejrene med at klare smerten og tabet bedre.
– Vi har fra transportfirmaet DFDS modtaget et godt tilbud på transport af to ca. 70 m3 store containere fra Gatten til Indonesien, fortæller Poul Thomsen.
– Fra mandag den 17. til og med fredag den 21. januar skal vi sortere og pakke til den første container. Hvis du vil give en hånd med, er du velkommen til at ringe på tlf. 98 66 30 35, opfordrer Poul Thomsen, der også håber, at nogle vil sponsere nogle af de nævnte effekter.
– Vi har allerede modtaget 4.175 bamser og dukker fra elever på en skole i Ikast, som de havde indsamlet.
Henri.