Hjertevarm solidaritet med flodbølgeofre

Kristendemokraterne støtter den indsats og det engagement, som regeringen har vist i forbindelse med flodbølgekatastrofen i Sydøstasien. Vi deler også regeringens ønske om en grundig undersøgelse af, hvordan det danske beredskab har fungeret i forbindelse med flodbølgen i Sydøstasien. Men først, når de akutte udfordringer er løst.
Derimod har vi været meget kede af den hårde kritik af indsatsen, som nogle af oppositionspartierne er kommet med. I en situation som denne bør alle slutte op, og vi bør stå sammen og yde så stærk en indsats som overhovedet muligt til hjælp for alle de ramte – både turister og fastboende i de berørte områder. Det nævnte jeg selv, da jeg deltog i statsministerens møde med repræsentanter for alle Folketingets partier mandag den 3. januar.
Her forsikrede statsministeren også om, at den foreløbige danske indsats på 420 millioner kroner til de flodbølgeramte områder ikke vil blive taget fra andre katastrofeområder eller fattigdomsbekæmpelsen i Afrika. Derfor står KD også helt bag de 200 mio. kroner til akut nødhjælp, 100 mio. kroner til genopbygning og 120 mio. kroner til fremrykket miljøbistand.
Flodbølgekatastrofen har i det hele taget vist en hjertevarmende dansk solidaritet med ofrene for katastrofen både herhjemme og ude i de direkte berørte områder.
Her tænker jeg først og fremmest på de mange danskere, som så generøst har givet på forskellig vis. Det er al ære værd. Men jeg vil også gerne fremhæve statsministerens enestående og meget medmenneskelige nytårstale, den meget smukke mindehøjtid i domkirken i København søndag d. 2. januar og de to minutters stilhed, som blev respekteret i hele Danmark. I Folketinget er det endvidere blevet besluttet, at al festlighed i forbindelse med Folketingets åbning efter nytår vil blive aflyst.
Alt i alt et smukt symbol på solidaritet, som viser, at vi danskere er mere end villige til at hjælpe mennesker i nød, også selv om de bor langt fra Danmarks grænser.

MF Tove Videbæk (KD)
Birkebæk 10
7330 Brande