Rabbinere på pavebesøg

ITALIEN: Pave Johannes Paul II tog i januar imod en række fremtrædende rabbinere og jødiske ledere i Vatikanet. Den jødiske delegation roste paven for hans livslange forsvar for jøderne.I 1979 besøgte Johannes Paul II for eksempel koncentrationslejren Auschwitz under sit første besøg i hjemlandet Polen, efter at han blev valgt til pave.
-Paven har stået for en forsonlig tone, sagde Garry Krupp fra organisationen «Pave the Way Foundation».
-Du har forsvaret det jødiske folk ved enhver anledning, både da du var præst i Polen og i din 26 år lange tjeneste som pave. Videre har du gjort det klart, at antisemitisme er en synd mod Gud og mennesker, fortsatte Krupp.
I private samtaler har paven fortalt om, hvordan han så, at jøderne under krigen blev taget af nazisterne, men at der ikke var noget, som de kunne gøre for at redde dem.
For nogle år siden besøgte paven endvidere Israel.
– norberg