At sige god for

En artikel i sidste uge med en alternativ healer faldt nogle læsere for brystet. Til trods for, at healeren havde set en engel, ja, i et syn endda Jesus selv på korset – praktiserer hun nemlig healing-metoder, hvis åndelige substans man nok kan stille spørgsmål ved. Vi beklager, hvis artiklen skulle have givet nogen det indtryk, at vi som avis går ind for tvivlsomme alternative healing-metoder. Det gør vi ikke.
Hvad denne healer vil foretage sig i fremtiden, er hendes eget ansvar. Og vi skal alle stå til ansvar for, om vi vejleder eller vildleder. (Se blot Mattæus 18,6 om møllestenen.)
I den alternative verden er der desværre mange tvivlsomme åndelige teknikker. Vi vil bestemt ikke anbefale dig som læser at gå i lag med noget åndeligt, som du ikke er tryg ved. Hvis du er i tvivl, så tal med en moden kristen, som du har tillid til kan „bedømme ånderne“.
Det er ikke alt overnaturligt, der er fra Gud. Hold derfor fast ved Jesus og det, han har sagt os igennem Ny Testamente – og bedøm ud fra det.

Gud rækker helt ud

Men det fantastiske ved den Gud, vi tror på som kristne, er jo netop, at han rækker ud til dem, der ikke søger ham.
Gud åbenbarer sig for hvem han vil. Gud ønsker at drage alle mennesker til sig. Han vover sig helt derud, hvor andre ikke vil sætte deres ben. Han venter heldigvis ikke, til vi er kommet i mål og har fået orden på hele vores liv.
Jesus talte med kvinden ved brønden, selv om hun levede et umoralsk liv og tilhørte en samaritansk sekt. (Joh. 4, 1-42) Men efter at hun havde mødt Jesus, forandrede hendes liv sig – og hun fortalte alle og enhver om Jesus!
Det er dét, vi har brug for – også blandt alternative!
Når vi bringer artikler i Udfordringen med mennesker, der har opdaget Jesus, så betyder det ikke, at vi siger god for alt, hvad de siger og gør. Vi kan ikke engang sige god for os selv eller alle de kristne kirker og organisationer, for der er meget, som burde være bedre…
Vi kan faktisk kun sige god for Jesus.
Men det er også nok.