Pinsevenner sikrer børne-tv i Iran

Takket være danske pinsevenner, kan millioner af iranere nu se kristen børne-tv IRAN – Cirka 360.000 kroner blev der sidste år indsamlet på Pinsekirkernes SommerCamp i Mariager. Pengene er gået til en stribe kristne børne-programmer på persisk, der er indspillet i KKR-TV’s studier i København.

De persiske tv-programmer As Sanabel produceres i Danmark

Det er svenske, franske, hollandske og en enkelt dansk eksil-iraner, der står bag tv-programmerne. De første fire programmer blev produceret i december, og midt i april følger den næste stribe af programmer. Udsendelsen begynder i løbet af foråret, og det forventes, at millioner af persisktalende vil følge med.

Millioner følger med

Programmerne vises på den kristne tv-station SAT7, som anslået kan ses af 85-90 millioner iranere i Europa og Mellemøsten. Tidligere målinger viser, at cirka to procent af befolkningen ser SAT7, det betyder at mellem halvanden og to millioner mennesker vil se de dansk producerede programmer, siger Tore Pansell, der har deltaget i produktionen.
– Man bliver ydmyg, når man tænker på, at flere millioner mennesker vil se disse programmer, siger han.
Den økonomiske håndsrækning fra SommerCamp dækker cirka halvdelen af udgifterne.
– ole