Syng dog på dansk!

Engelsk har efterhånden bredt sig ind i kirkerne. I hvertfald i frikirkerne, hvor lovsangsgrupperne hovedsagelig består af unge mennesker.
Deres forhold til musik og sang er nok præget af den ungdomskultur, der hersker i samfundet, hvor alt, hvad der synges, skal være engelsk.
Tidligere gjorde man sig ulejlighed med at oversætte udenlandske sange til dansk, men det gider man åbenbart ikke mere, eller også ligger der andre motiver bagved. Og nu kan jeg næsten høre nogen sige, at jeg er for gammel og uden forbindelse med tidens trend. Og det er da rigtig i den forstand, at jeg ikke forstår denne ensidige satsning på engelsk. Hvis vi med vold og magt skal synge på andre sprog, hvorfor så ikke variere det lidt f.eks. med svensk, tysk, spansk eller bornholmsk. Men der slår sprogkundskaberne måske ikke til? Kære venner, lad os værne om vort danske sprog, som er det bærende element i vores kultur.
(Forkortet, red.)

Aage Olsen
Strubjerg 48, st.th.
9400 Nørresundby