Kristen-muslimsk dialog for sjette gang

NIGERIA: I begyndelsen af marts blev den sjette internationale konference om relationer mellem kristne og muslimer afholdt i byen Gusau.
De sidste 12 år har Kristi Lutherske Kirke i Nigeria arbejdet på at skabe fredelig sameksistens mellem kristne og muslimer. Baggrunden er den, at landet især i 1980’erne oplevede mange voldelige konfrontationer mellem kristne og muslimer. Det skriver Sudanmissionen i deres nyhedsbrev.
Første konference blev afholdt i 1993, hvor ledere fra begge sider mødte hinanden for at diskutere emner vedrørende kristendom og islam. Der er nu dannet en selvstændig organisation, Association of Christian-Muslim Mutual Relations in Nigeria, som er godkendt af den nigerianske regering.
Denne gang var det muslimerne, som inviterede til konferencen i Gusau, der er hovedstaden i Zamfara-staten. Zamafara-staten indførte som den første stat i Nigeria den udvidede sharia-lovgivning i 2000.
Omkring 80 personer deltog i konferencen, hvis overordnede emne var sharia. Desuden var der et indlæg om mediernes rolle i et multi-religiøst samfund.
– jeli