Leder:
Udfordringens eksistens truet

Nu må du for alvor holde fast ved din kristne avis! Trafikministeren fremlagde mandag regeringens beslutning om at afskaffe portotilskudet til fagpressen.
Det vil kort sagt betyde, at det pludselig fra 1. august vil koste ca. 300 kr. mere om året at få Udfordringen bragt ud.
For avisen som helhed kosterer det 1,5 millioner, svarende til en tredjedel af vores budget. Det har vi ingen mulighed for at spare os ud af. Abonnenterne kommer til at betale.

Denne regering har været en stor skuffelse. I blind økonomisk liberalisme afskaffes den ene gode ordning efter den anden – i stedet for, at man prioriterer det, der gavner samfundet. Det er nemlig til gavn for samfundet, at foreningsblade og fagpresse m.m. kan udkomme. Ligesom det er gavnligt, at vi har tilskud til dagspressen. Dette tilskud tør regeringen ikke røre ved. Men principielt er der ingen forskel. Hvorfor så afskaffe tilskudet til blade, der ikke udkommer fem dage hver uge?

Vi håber naturligvis, at abonnenterne vil indse nødvendigheden i at bevare en kristen avis, selv om det vil koste mere. Men vi risikerer at miste mange abonnnenter, og det vil gøre det sværere at få økonomien til at hænge sammen.
Naturligvis vil vi gøre alt for at finde løsninger.
Men vi tror også på bønnens magt. Også i dette konkrete tilfælde. Det er ikke blot noget, vi prædiker.
Derfor anmoder vi læserne om at bede for Udfordringens overlevelse. Bed om, at dette angreb på avisen må blive vendt til en ny sejr. For Gud er ingenting umuligt.
Vi behøver Udfordringen i den åndelige kamp om Danmark. Lad os stå sammen om avisen.