Ny inspiration fra Willow Creek

Tre seminarer i april skal give danske kirkeledere ny inspiration fra ChicagoDet danske Willow Creek samarbejde er klar med to nye spændende arrangementer, som gerne skulle give danske kirkeledere fornyet inspiration fra kæmpekirken Willow Creek Community Church ved Chicago.

Joe Horness inspirerer til kreative gudstjenester

Det første arrangement, som finder sted i Pinsekirken i Århus tirsdag den 12. april og i Københavns Kristne Kulturcenter onsdag den 13. april, sætter fokus på „Livsforvandlende smågrupper.“
Bibelkredse, cellegrupper, studiekredse, kært barn har mange navne, er menighedens helt nære fællesskab og spiller en vigtig rolle i hele menighedsarbejdet.
I Willow Creek-menigheden har man ikke færre end 2700 af slagsen med i alt 18.000 deltagere. Og et af de særlige kendetegn er, at hver smågruppe har en leder.
Greg Bowmanns rekrutterer, træner og udvikler disse smågruppeledere, og så er han til daglig coach for hele 50 grupper.
Det er blandt andet disse erfaringer, han vil dele af på de to dagsseminarer i Danmark, ligesom han de sidste 12 år har rejst rundt i store dele af verden for at dele af sin erfaring.

Kreative gudstjenester

Allerede den 30. april er der igen mere inspiration fra Chicago-menigheden, og denne gang handler det om „Kreative gudstjenester.“ Arrangementet finder sted i Missionshuset Carmel i Århus, og dagen ledes af Joe Horness fra Willow Creek Association.
Horness holdt seminar over samme emne på Willow Creek-konferencen i 2003, og siden har mange danske kirker forsøgt sig med såkaldte søgergudstjenester, hvor man på en særlig måde forsøger at målrette gudstjenesten til åndeligt søgende.
Dette seminar følger op på det første, men henvender sig også til dem, som ikke var med i 2003.
Joe Horness vil forsøge at give ny inspiration og gode råd til blandt andet teambuilding. Derfor opfordrer Willow Creek Danmarks koordinator Ruth Cilvik Andersen til, at kirkerne sender hele deres kreative team til undervisningsdagen i Århus.
Tilmelding til de tre arrangementer sker til Willow Creek Danmark.
– ole