Børnebibel til fængsler

ZAMBIA: For fem år siden lavede Det Australske Bibelselskab bogen ”Morgenmad ved søen” med udvalgte bibelfortællinger for børn.
Dengang drømte man ikke om, at bogen skulle blive et hit blandt indsatte i Zambias fænglser, men det er den nu blevet. Det skriver Bibelselskabet i deres nyhedsbrev.
Det hele begyndte med, at Pastor Mvula fra sammenslutningen af fængselspræster i Zambia fik fat i en enkelt kopi af ”Morgenmad ved søen”, og på opfordring fra en fange skrev han til den adresse, der stod i bogen for at høre, om de havde mulighed for at sende nogle flere eksemplarer af bogen. „Nej“ er nemlig det almindelige svar, når en zambiansk fange spørger fængselspræsterne, om de har en bibel, som fangerne må få.
I Australien ville man gerne hjælpe, og selv om bogen var udgået, så besluttede man at genoptrykke 5000 eksemplarer og sende dem til Zambia sammen med en række bibler og bibeltekster i udvalg, hvilket har skabt stor glæde blandt mange af de 6000 fængselsfanger i Zambia, som er i kontakt med Prison Fellowship Zambia. En enkelt fange har endda læst hele Bibelen fra start til slut på tre måneder.
– jeli