Dansk madposehjælp til fattige jøder

ISRAEL: 20 procent af den jødiske befolkning på landsplan og 25 procent af de jødiske indbyggere i Jerusalem lever under fattigdomsgrænsen. Derfor er der mange, der har brug for hjælp, ikke mindst de fattige, børnerige familier.

Fra Dansk-Jødisk Venskabs påskeuddeling af madposer

Det har fået rabbiner Baruchian til at starte organisationen organisationen „Ahavot kol Yisrael“ (Kærlighed til hele Israel). Sammen med et netværk af frivillige tilgodeser organisationen mange syge og fattige i Jerusalem. Initiativet blev taget i midten af 1990´erne, og dagligt uddeler man 600 brød i forstaden Gilo. Derudover får nogle familier ugentlige poser med madvarer og andre får en madpose en gang om måneden.
Ved særlige højtider uddeles større pakker med en række fornødenheder. Det sker for eksempel ved pesach – den jødiske påske. I år faldt pesach-aften den 23.april, og i dagene op til overværede Udfordringens udsendte sådan en pakkeuddeling.
Ved boligkomplekset Maalot Dafna, hvor rabbiner Rabuchian selv bor, blev der uddelt 1500 pakker, og op til pesach blev der i alt uddelt 3000 pakker. For at modtage denne sociale hjælp skal det være veldokumenteret, at man har brug for den.
Dansk-Jødisk Venskab (DJV) har i et års tid støttet dette sociale arbejde med faste månedlige beløb og faste større donationer i forbindelse med helligdagene.
DJVs repræsentant i Israel, Linda Møller, siger, det er en stor glæde for foreningen at kunne hjælpe på denne måde.