Færre danskere går aldrig i kirke

Færre danskere svarer nej, når de bliver spurgt, om de nogensinde deltager i en gudstjeneste i en kirke. Det viser en ny rapport fra Kulturministeriet om danskernes kulturvaner.I 1975 var det over halvdelen af danskerne, der svarede, at de aldrig gik i kirke, når man så bort fra dåb, konfirmation, bryllup og begravelse. I 2004 gælder det kun 35 procent.
I samme periode er andelen af faste kirkegængere uforandret. Cirka 10 procent af de adspurgte svarer, at de deltager i gudstjenester et par gange om måneden eller oftere.
Flere kvinder end mænd og flere personer over 50 år end under 50 år deltager aktivt i menighedsarbejde.
Endelig viser undersøgelsen, at den store fokus på kirkekoncerter og foredrag ikke tiltrækker ret mange.
Kun 19 procent har indenfor det seneste år deltaget i en kirkekoncert, og bare seks procent har lyttet til et foredrag i kirken. Cirka halvdelen deltager i en gudstjeneste i årets løb, og 60 procent kommer mindst en gang om året i kirke for at overvære dåb, konfirmation, bryllup eller begravelse.
Til sammenligning har 18 procent af den voksne befolkning været betalende tilskuer til et sportsarrangement det seneste år. 66 procent har været i biografen, og 39 procent har overværet en teaterforestilling, opera eller musical.
Cirka 84 procent af de adspurgte er medlemmer af folkekirken, mens tre procent er medlemmer af andre trossamfund.
– ole