Haarder aflyser møde med baptister

Baptisternes generalsekretær er vred over ikke at blive taget med på råd
Efter i to måneder at have ventet på svar fra kirkeminister Bertel Haarder lykkedes det i sidste uge endelig repræsentanter fra Baptistkirken at aftale et møde med ministeren. Men nu har Haarder aflyst mødet.
Lone Møller Hansen, Ebbe Holm og Jan Kornholt fra BaptistKirkens ledelse skulle have mødtes med kirkeministeren den 8. juni for blandt andet at drøfte sagen om civilregistrering i folkekirken, som baptisterne finder diskriminerende. Sagen har blandt andet fået fire familier fra BaptistKirken til at demonstrere deres utilfredshed ved at nægte at lade deres børn registrere.
Men nu har Bertel Haarder aflyst mødet med løftet om at sende en skriftlig redegørelse. Hvis der derefter stadig er brug for et møde, kan baptisterne igen bestille tid i ministeriet.
Baptisternes generalsekretær Jan Kornholt blev vred, da han fik beskeden og bad straks om et nyt møde med Haarder.
– Fra pressen kan vi konstatere, at der på grund af baptisternes protest arbejdes på at lave ændringer, men hvorfor bliver vi, eller andre uden for folkekirken, ikke taget med på råd? spørger Jan Kornholt.
– ole