Udviste søstre er forsvundet

De to syriske søstre, Sally (25) og Linda (20) Eid, der blev udvist fra Danmark til Syrien midt i marts er tilsyneladende forsvundet. Det fremgår af hjemmesiden www.lindaogsally.dk, som følger de to pigers sag dag for dag.Søstrene flygtede til Danmark sammen med deres mor, fordi deres syriske far ville tvangsgifte dem og truede med at dræbe søstrene og moderen, fordi de havde konverteret til kristendommen.
En gruppe danskere, der står bag hjemmesiden, har forsøgt at få integrationsmyndighederne til at tage pigernes sag op endnu engang, men det har myndighederne nægtet.
Siden udvisningen har ingen i Danmark hørt fra søstrene, selv om de havde en adresse med på et kloster, hvor de kunne henvende sig, når de landede i Damaskus. Og telefonnumre så de kunne ringe til kontakterne i Danmark.
Pigerne, der er opvokset i De Forenede Arabiske Emirater, har aldrig boet i Syrien og har ikke andre kontakter i landet end faderens familie, som de er flygtet fra.
Det seneste livstegn fra pigerne var en sms, som blev afsendt kort før landingen i Damaskus med beskeden: „nu lander vi.“
– ole