Willow Creek konference til efteråret i København

Konference for kirkeledere satser på 10 procent erhvervsledereWillow Creek Danmark er også med, når chicagokirken Willow Creek holder global lederskabskonference i 11 lande og 130 byer den 30. september og 1. oktober. Den danske del af konferencen finder sted i Københavns Kristne KulturCenter på Drejervej.

Ruth Cilwik Andersen er koordinator for det danske Willow Creek-arbejde

Willow Creek har tidligere holdt to lederskabskonferencer i Danmark med meget stor succes. I 2001 kom der 1100 kirkeledere fra hele landet, og i 2002 trak konferencen 1300 kirkeledere.
Denne gang strækker Willow Creek-arrangørerne sig også efter at nå erhvervslivet, idet man håber, at 10 procent af deltagerne i København vil være danske erhvervsledere.
Et trækplaster på konferencen, hvis titel er „Global Leadership Summit“, bliver Allis Helleland, der er direktør for Statens Museum for Kunst. Hun vil dele sine ledelsesmæssige erfaringer med at forandre og forny et traditionsrigt museum til at blive publikumsvenligt.

Gudstjenester
på museum

– Formålet er, at få kirkeledere til at forstå principperne med både at varetage arven, men også med at åbne dørene op til et nyt „publikum“, forklarer koordinator Ruth Cilwik Andersen, der er meget begejstret over at kunne byde Allis Helleland velkommen som taler på konferencen.
– Hun er en spændende og levende personlighed, der givetvis vil kunne give meget både til kirkeledere og erhvervsfolk, forklarer Ruth Cilwik Andersen.
Allis Helleland har tidligere i Udfordringen fortalt om sin personlige tro på Gud. Hun er også blevet kendt for med stor succes at have holdt gudstjenester på museet.

Amerikanske
kirkeledere

Den norske præst Helge Standal taler på konferencen om ledelse i spændingen mellem tradition og nybrud. Han er uddannet præst fra Menighetsfakultetet i Oslo i 1980.
De øvrige talere er optaget på dvd og bliver vist på storskærm. De er alle internationalt kendte kirkeledere og forfattere med stor erfaring i undervisning og kirkevækst.
Via dvd kan man blandt andre opleve Bill Hybels, der er seniorpastor i Willow Creek Community Church i Chicago, og Rick Warren, der er grundlægger af Saddleback Church i Lake Forest i California. Han er netop nu aktuel i mange danske kirker med konceptet „40 dage med formål“.

Bibelen taler om
ledelse og vækst

Arrangørerne opfordrer kirkeledere og erhvervsfolk til ikke at komme alene, men derimod tage sit ledelsesteam med sig. Der bliver også flere oplæg til teamarbejde – en såkaldt procestid, hvor man i grupper kan diskutere materialet relateret til lokale forhold.
– Vi vil gerne gøre kirken til en kirke for de kirkefremmede og skabe gudstjenester, der når folk, siger Ruth Cilwick Andersen.
– De bibelske principper handler om vækst, derfor inviterer vi også erhvervsledere. Bibelen har nøgler omkring ledelsesstil, løsning af konfliktsituationer, udbrændthed, stress og meget andet. Interessen blandt erhvervsfolk for disse konferencer er meget stor andre steder. Vi vil derfor gøre en stor indsats for at nå danske erhvervsledere med invitationer og annoncer om konferencen, fortæller hun.
Det er 10 år siden, at kirkelederen Bill Hybels og Willow Creek Association holdt den første „Global Leadershiop Summit“. Alene i år forventes op imod 60.000 kirkeledere fra hele verden at deltage i én af disse konferencer.
Willow Creek Danmark forventer at konferencen bliver en årligt tilbagevendende begivenhed for ledere i Danmark, oplyser Ruth Cilwik Andersen.