50 års radio med Ibra

29. juli 1955 sendte International Broadcasting Association (IBRA) sine første regelmæssige udsendelser til Sverige fra frizonen Tanger, nu en del af Marokko.
Snart nåede stationen ud til en stor del af verden, og kort efter starten nåede radiobølgerne også Danmark. Her startede man en dansk variant af Ibra, men aktiviteten dalede, da Ibra lukkede, fordi Tanger blev indlemmet i Marokko.
I 1972 blev Ibra genoplivet i Danmark, og sammen med den svenske afdeling har man støttet flere projekteter. Ibra har i Danmark hele vejen været tilknyttet pinsekirkerne og er i dag en del af Kristent Medie Netværk.
På verdensplan har Ibra 1000 medarbedere, som producerer og sender radio via 200 stationer på 60 sprog i mere end 100 lande. Ibra anslås hver dag at have cirka 100 millioner lyttere, og det hævdes, at 700 mennesker kommer til tro hvert døgn som resultat af arbejdet.
– ole