Aldri Alene

Det norske album „Aldri Alene“ lægger op til en god meditation over livet.
– Hej stop – er meditation ikke noget okkult?
Bare rolig. Det handler om, når vi giver os selv tid til at sidde og tænke over tingene, tænke over livet eller Guds Ord. Det kaldes „at grunde“ eller at meditere.
– Men er det ikke gamle menneskers opgave at sidde og gruble over livet?
Jo, men har du ikke også taget dig selv i det?! Hvis du har det, så er denne skive noget for dig. Det er en compilation over en række norske kunstnere, der synger ballader, lovsange, sange og salmer. Det gennemgående element er, at man kan høre ordene og lade dem synke dybt ind i sjælen, lade sig fylde på.
Albummet „Aldri Alene – Sange til håb og trøst“ forsøger at ramme bredt. Det er såvel dets styrke som svaghed. Såvel skateboard- som rollatorligaen finder sange med såvel mening som tiltalende stil. Men det gør også, at såvel mormor som barnebarn vil finde sange, som er kedelige eller bare „for meget“.
Har du tid til meditiation over livet, er „Aldri Alene“ balsam for sjælen. Hvis dit liv går for hurtigt til alt det filosofiske pladder, vil du nok falde i søvn. Men er det så ikke dejligt at falde i søvn til ordene „Din trofaste hånd leder mig frem.“
Michael Bobjerg Christensen