Bestyrelse vil tillade moderat alkoholforbrug

Hvis det står til bestyrelsen for Baptisternes Afholdsmission (BAM), er der inden længe også plads i foreningen til folk, som gerne drikker et glas rødvin eller en øl.I øjeblikket forpligter BAM-medlemmer sig til ikke at nyde berusende drikke med en volumenprocent på over to. Men bestyrelsen ønsker fremover også at hilse medlemmer velkomne, blot de forpligter sig til ikke at beruse sig, skriver Baptist.
Forslaget skal ikke ses som en svækkelse af BAM’s syn på alkohol. Tværtimod erkender bestyrelsen, at alkoholproblemet i det danske samfund er så stort, at både de totalt afholdende og de, som har et moderat forbrug, må slå sig sammen for at kunne hjælpe tilstrækkeligt mange. Uenighed om et glas rødvin bør ikke hindre ansvarsbevidste kristne i at arbejde sammen om at hjælpe et medmenneske i nød, mener bestyrelsen.
Forslaget skal behandles af BAM’s repræsentantskab på et møde den 11. juli.
– ole