Svær tid for missionshoteller

Indre Missions to hoteller kæmper med røde tal i regnskaberneEngang var missions- og afholdshotellerne spredt ud over hele landet. Men i dag kæmper hoteldirektørerne med at holde balance i regnskabet. Ikke mindst i København er konkurrencen stor.

Stella Maris har været IM’s missionshotel siden 1967

Indre Mission ejer i dag to missionshoteller, som først og fremmest skulle tjene penge til missionens øvrige arbejde.
Men det er blevet mere end svært, ikke mindst på Top Hotel Hebron i Helgolandsgade i København. Så sent som i 2003 kom det centralt beliggende hotel ud med et overskud på næsten 400.000 kroner. Men sidste år endte det med et underskud på 220.000 kroner. Det store udsving skyldes først og fremmest en stor forøgelse i antallet af hoteller i København.
– Den seneste tid er antallet af sengepladser, steget med 40 procent, uden at efterspørgslen er steget, forklarer Indre Missions hovedkasserer Christian Aagard.
Særlig hårdt er det gået ud over Hebron, fordi to discounthoteller er kommet til meget tæt på missionshotellet. Og det betyder naturligvis, at priserne generelt falder, forklarer han.
Hebron havde i april en belægningsprocent på 77,8, og det er bedre end så mange andre hoteller i området. Men altså ikke tilstrækkeligt til at bringe balance i regnskabet.
Også Missionshotellet Stella Maris ved Svendborg Sund måtte i 2004 acceptere et underskud på 161.000 kroner. Man havde ellers håbet, at situationen var vendt med et lille overskud i 2003 efter en årrække med underskud.
Stella Maris kunne i 2004 fejre 100 års jubilæum og lever godt af, at Indre Mission holder kurser på stedet.
De senere år har flere erhvervsvirksomheder også booket sig ind på missionshotellet. Blandt andet fordi man gerne vil holde kurser i et alkoholfrit miljø, fortalte hoteldirektør Bjarne Hvidberg i forbindelse med jubilæet sidste sommer.