Børn skriver teksterne selv

Børn kan ikke blot synge, de kan også skri-ve sangtekster. Det beviser Strandkirkens Børnelovsangskor fra Karlslunde på ny cdOtte piger i alderen 8-14 år har arbejdet flittigt med sang og musik i månederne inden udgivelsen af deres første cd, som nu er på trapperne.

Strandkirkens Børnelovsangskor har arbejdet halvandet år med at skrive sangteksterne til de 11 børnesange på deres første cd, der hedder Tro. Torben Callesen har skrevet musikken og været ankermand på hele projektet med udgivelsen af cd’en

De kalder sig Strandkirkens Børnelovsangskor og har sit udspring i børnekirken i Karlslunde Strandkirke syd for København.
Titlen på cd’en er Tro. Den handler om bibelske beretninger, tro, lovprisning og ganske almindelige hverdagssituationer, hvor det kan være godt at bede Gud om hjælp og dele sine tanker med ham.
Bag det hele står musiklærer, cand. mag. i musik Torben Callesen, der også har skrevet musikken til de tekster, som børnene selv har været med til at skrive i løbet af det halvandet år, det lille kor har skrevet sangene sammen.
Selve indspilningen af cd’en er sket i et interimistisk indrettet lydstudie i et tidligere udhus i indkørslen til Torben Callesen og hans families parcelhus.
– Koret mødes en gang om måneden. Jeg er kommet med nogle temaer til tekster, som pigerne og jeg så har arbejdet videre med i fællesskab. Det er utroligt at se den entusiasme, de arbejder med. De er fyldt med dynamit, spræl og glæde, siger Torben Callesen, der med udgivelsen af cd’en har fået lidt af en drøm opfyldt.
– Det er en utrolig stærk måde, børn får evangeliet ind på, når de synger og lytter til musik. Musik og sang lægger sig dybt både i voksnes og børns sind.
Pigerne formidler evangeliet. Luther sagde, at børns lovsang har en kæmpe kraft. Der var altid børn omkring Jesus. Børns lovsang er et værn for folket, står der i Bibelen. Grundtvig sagde, at forældrene skal synge salmer for børnene fra vuggen af, så de kan bære Guds ord i deres hjerte allerede fra små, refererer Torben Callesen.
Cd’en med Strandkirkens Børnelovsangskor koster 150 kroner. Men Torben Callesen kunne godt ønske sig, at den på et tidspunkt blev delt gratis ud i Karlslunde for eksempel med kirkebladet, da pigerne jo alle er lokale og derfor har et netværk i kommunen.
– Pigerne taler selvfølgelig om deres indspilning til familie, venner og skolekammerater. Så det vil være en oplagt mulighed at formidle evangeliet på, siger Torben Callesen, hvis forældre har skudt penge i projektet, så udgivelsen blev økonomisk mulig.
Da Udfordringens udsendte var på besøg inden udgivelsen, fik jeg lov til at være med på en lytter til et af numrene, hvor en af pigerne synger en bøn for sine forældre. I teksten skændes pigens mor og far. Hun beder Gud gribe ind, så de igen kan blive gode venner, og der kan blive fred i huset.