Ny debat om vielsesritual

Biskopperne er internt uenige om, hvorvidt vielsesritual kan bruges i hele landetSeks biskopper valgte i januar at indføre en vejledning til kirkelige velsignelse af homoseksuelle. De øvrige fire sagde nej, men nu sår ja-sigerne tvivl om, hvorvidt ordningen faktisk kan bruges i alle 10 stifter.Aalborg-biskoppen Søren Lodberg Hvas hævder nemlig i Kristeligt Dagblad, at alle præster retligt er stillet ens, uanset hvilket stift de er ansat i. Og en præst er ikke forpligtet til at spørge sin biskop i denne sag.
– Og naturligvis kan enhver præst bruge ritualet og bede om Guds velsignelse over et par, der har indgået registreret partnerskab, siger Lodberg Hvas til avisen.

Nissen uenig

Han modsiges dog af Viborgs biskop Karsten Nissen, der var én af de fire, der takkede nej til den nye ordning.
I et læserbrev i Kristeligt Dagblad modsiger han sin nordjyske kollega og fastslår, at de seks biskoppers ritual udelukkende gælder i deres stifter.
– Jeg synes, det ville klæde de af mine bispekolleger, som ønsker at lade deres private ritual være gældende i andre stifter end deres eget, at respektere den retstilstand, at folkekirken ikke har et fælles velsignelsesritual for homoseksuelle par.
– ole