Hjemløst symfoniorkester søgte ly i Guds hus

Da det professionelle symfoniorkester Soutwest Florida Symphony tidligere på året midlertidigt stod og manglede et sted at fremføre sine koncerter, henvendte de sig til den lokale Assemblies of God kirke i Fort Myers. Og den ledende præst, Dan Betzer, var begejstret for at kunne give husly til det 76 mand store symfoniorkester og alle dets tilhørere.
– Jeg har altid ønsket at få dem herind. Vi har 2600 siddepladser, og orkesteret fyldte salen to aftener, siger han.
Symfoniorkesterets normale koncerthus, Barbara Mann Performing Arts Center, var blevet dobbeltbooket og lagde således scenegulv til en Broadway-opsætning af „Phantom of the Opera“ et par aftenener, hvor symfoniorkesteret også skulle spille.
– Jeg så hundreder af mennesker sidde i salen lige ved vores store kors, mens de lyttede til musik af Bach og Beethoven. Mennesker, som ellers aldrig ville have sat deres ben i kirken, siger Dan Betzer.
Orkesterets medlemmer var så begejstrede for kirkesalens akustik, at det ikke er sidste gang, de har spillet der.
– jeli