Præst for Europas største menighed besøger Danmark

København får besøg af præsten Sunday Adelaja, der har skabt en menighed på over 20.000 medlemmer i UkraineDet begyndte med en lille bibelstudiegruppe på syv personer i Kiev for 11 år siden. I dag er det vokset til Europas største menighed med over 20.000 medlemmer. Navnet er „The Embassy of God“.Det og meget mere vil manden bag det hele, afrikaneren Sunday Adelaja, fortælle om på en vækkelseskonference i København arrangeret af International Harvest Christian Centre.
Det sker den 4.- 6. juli i Frelsens Hærs „Templet“ på Frederiksberg Allé i København.
Sunday Adelaja er oprindelig fra Nigeria. Han flyttede til Kiev i Ukraine i 1993, hvor han følte sig tilskyndet af Helligånden til at starte en menighed. Han bruger i dag de profetiske og evangelistiske gaver, og helbredelsens gave er også virksom i hans tjeneste, hvor utallige mennesker har oplevet helbredelse, genoprettelse og udfrielse.

En afrikansk præst fra Nigeria, Sunday Adelaja, leder i dag en kirke med over 20.000 europæere i Kiev i Ukraine.

Reformation og
genoprettelse

– Vi vil gøre vækkelseskonferencen til en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor vi vil modtage profetisk inspiration fra Gud, udtaler James Commey, der er vært for konferencen og præst i International Harvest Christian Centre. Kirken arrangerer konferencen i samarbejde med 12 andre frikirker.
Det er både danske og nydanske kirker.
– Baggrunden for den nationale vækkelseskonference i København og pastor Sundays deltagelse er det Guds mirakel, der har fundet sted i Kiev. Vi ønsker, det samme skal ske i Danmark.
Pastor Sunday kommer for at videregive af sin erfaring og forrtælle sit vidnesbyrd. Han vil gerne formidle Helligåndens kraft og udrustning til vækkelse i Danmark. Det er en konference for alle, der ønsker at Guds rige ekspanderer i dette land, lige så vel som det er for dem, der ikke kender Gud.
– Konferencen bærer undertitlen „reformation, genoprettelse og fornyelse“.
Vi ønsker at se opfyldelsen af nogle af de mange profetier om vækkelse, der har lydt over Danmark. Hvad siger Gud, og er vi klar til at lytte og skride til handling? Vi håber, konferencen vil skabe en atmosfære af tro og forventning i de lokale menigheder, der vil føre til vækkelse i Danmark, tilføjer James Commey.

30 gudstjenester
om ugen

„The Embassy of God“ regnes for at være Europas største kirke. 99 procent af de over 20.000 medlemmer er hvide europæere. Det er en travl kirke, der har været i konstant ekspansion siden grundlæggelsen for 11 år siden. Man har på den korte tid både oparbejdet et omfangsrigt lokalt arbejde i Kiev samt en international kendt tjeneste.
Der holdes over 30 gudstjenester ugentligt i kirken i Kiev på forskellige lokaliteter. I løbet af de første otte år er der registreret over en million omvendelser til Jesus Kristus. Der er plantet 300 kirker i over 30 lande.
Derforuden har kirken et stort socialt arbejde. Man bespiser dagligt mellem et og to tusinde mennesker i et suppekøkken. Og man har et stort hjælpe- og rehabilite-ringsarbejde blandt andet for tidligere narkomaner. Man arbejder også med gadebørn og andre socialt udsatte grupper i samfundet.
Tusinder af mafiamedlemmer er blevet kristne gennem“ The Embassy of God“. Og politiske ledere er blevet medlemmer af menigheden, fremgår det af kirkens hjemmeside.