Præst frikendt af sharia-ret

IRAN: Den iranske kristne Hamid Pourmand blev den 28. maj af Irans islamiske (sharia) domstol frikendt for anklager om frafald fra islam og for at omvende muslimer til den kristne tro. Det oplyser nyhedsbureauet Compass Direct.

Hamid Pourmand

„I henhold til sharia er der ikke nogen anklager imod dig“, lød rettens afgørelse.
Hamid Pourmand blev dog sendt tilbage til Evin fængslet i Teheran, hvor han afsoner en anden dom på tre års fængsel. En dom, som også er knyttet til Pourmands kristne tro, og som i øvrigt endnu ikke er færdigbehandlet i retssystemet.
Pourmand er fra organisationen Assemblies of God og blev anholdt i september, da sikkerhedspolitiet foretog razzia ved en kirkekonference, hvor han deltog. Pourmand konverterede fra islam til kristendommen for snart 25 år siden.
– jel