Sommer med åndelig sol

Vi har alle brug for at tage ‘3 dagsrejser ud i ørkenen’ og dyrke GudI dette og et forrige nummer fortæller vi bl.a. om de mange sommer-stævner, som man kan deltage i. Der er et glad mylder af bibel-campings, lejre, besøg af kendte udenlandske talere, seminarer, bibelgrupper osv.Tusinder af kristne danskere tager hver sommer en uge eller mere på sådan en form for åndelig optankning og fællesskab. Man er væk fra arbejdet, væk fra hus og have, væk fra tv og tilbudsaviser… For at finde Gud og sig selv.
Det har vi brug for.
Da hebræerne levede som slaver i Egypten, var de ved at bukke helt under i håbløshed. Men Gud hørte deres daglige jammer og så deres indre skrig om hjælp.
Derfor talte han på en overnaturlig måde til den flygtede prins Moses og gav ham besked på at gå til Farao og kræve folket fri til at tage tre dagsrejser ud i ørkenen og ofre og holde fest for Gud.
Som bekendt ville Farao ikke slippe sine slaver, men Gud førte sin plan igennem. De slap fri, og de fortsatte vandringen med Gud – først gennem ørkenen, hvor de lærte at stole på Gud, – så kom de ind i det forjættede land.
På samme måde er sommerens stævner en chance for at få fyldt på og få et nyt møde med Gud – ude i ørkenen.
En anden positiv side er, at man møder andre, som også tror og forsøger at leve som kristne. Mange venskaber opstår mellem campingvognene, for ikke at tale om børnenes og de unges venskaber. Når man til daglig måske er ret ene om Jesus og troen i sin klasse eller på arbejdspladsen, er det godt at møde andre, der har det li’sådan.
Gå ikke glip af denne mulighed for åndelig sol – der er nok at vælge imellem.