3.000 pinsevenner er til SommerCamp og 50 års jubilæum i Mariager

Borgmester Erik Kirkegaard Mikkelsen talte om det første spadestik, der
blev taget i Mariager for 50 år siden – til dét, der i dag er Pinsebevægelsens højborg med højskole, tre efterskoler og en årlig SommerCampMARIAGER – 3000 pinsevenner fra hele landet er i denne uge samlet til bevægelsens årlige SommerCamp i Mariager.

Englænderen Dave Gilpin, stævnets hovedtaler, talte om tro og mirakler

Humøret er højt overalt på stævnepladsen, og forventningen og begejstringen er stor.
Det er et sted, hvor generationer de sidste 49 år har mødtes til fælles sommeroplevelser og møder og aktiviteter for alle aldersgrupper.
Det begyndte i det små, da Mariager Kommune forærede grunden til pinsebevægelsen.
Man byggede højskolen, der blev indviet for 50 år siden, og året efter holdt man det første sommerstævne.
66-årige Peter Madsen var kun 17 år og boede på Langeland dengang.
– Jeg kørte på min knallert herop til ungdomslejren, som blev holdt en uge inden stævnet. Under et aftenmøde gav jeg mit liv til Jesus.
Derfor er det også noget særligt for mig at komme herop om sommeren, fortæller Peter, der sammen med sin hustru Anni i mange år lå i telt sammen med deres fem drenge. I dag bor ægteparret i en campingvogn under stævnet.

Fester igennem

SommerCamp-formand Jan Due-Christensen, der til daglig er præst i pinsekirken i Odense, er 41 år og har deltaget i sommerstævnet ikke mindre end 40 gange.
– Det er simpelthen en del af min og min families årsrytme at være på SommerCamp.
– Campen er en inspiration til hverdagen – en åndelig oase, hvor man tanker op og fylder på, så man har noget at tage næring fra i livet derhjemme.
– Vi fester igennem i ugens løb. Der er mange højdepunkter, både åndelige og sociale, men højdepunktet er det, der sker i den enkeltes hjerte.
– Mange har i årenes løb oplevet kald til tjeneste. Gud taler til mennesker og gør noget i menneskers liv under campen
– I går aftes kom jeg for eksempel i snak med en mand, mens vi stod i madkøen. Han havde oplevet en fantastisk fysisk helbredelse på sidste års camp.
Sådan taler man med mennesker, som man ellers aldrig ville have mødt, siger Jan Due-Christensen.
Der er 700 camping-enheder i år. Det er en lille vækst i forhold til tidligere. Desuden er de unge med cirka 1000 deltagere mødt mere talstærkt frem end tidligere. Mandag aften prædikede stævnets hovedtaler, pastor Dave Gilpin fra England, om tro og mirakler.
Der blev samlet 110.000 kr. ind til udvidelse af campfaciliteter til næste år søndag aften.