Kunst til minde om tsunami-ofre

Kunstkort sælges til minde om Lisbeth og Jacob Kofod-Svendsen og deres to børnKunstmaleren Jørn Henrik Olsen fra Gilleleje har malet tre billeder til minde om Lisbeth og Jacob Kofod-Svendsen og deres to børn, som alle omkom under tsunamien i Asien anden juledag.

Kunstmaler Jørn Henrik Olsen har malet tre billeder til minde om familien Kofod-Svendsen, der omkom i tsunamien d. 26. december 2004

Om arbejdet med malerierne fortæller Jørn Henrik Olsen, at de er malet i den sværeste smerte.
– De blev til ud af lærreder, der ubarmhjertigt stod der på staffeliet som spejle. De ventede på mig.
Selv om jeg var nedstemt og trist, næsten slået helt ned af sorg, angst og afmagt, så råbte de ad mig. Med penslen i hånden blev jeg ført frem foran spejlene, fortæller han.
Kunstmaleren kendte Lisbeth og Jacob Kofod-Svendsen godt og har blandt andet tidligere malet et billede til dem med titlen „Fra pottemagerens værksted.“
– Der sker for mig at se mærkelige ting i det værksted, konstaterer Jørn Henrik Olsen efter ulykken.
Om malerierne siger han desuden:
– Billederne på de tre dobbelte kunstkort efterlader dig ikke med megen ro. Det har heller ikke været min hensigt! Jeg sidder stadig med flere spørgsmål end svar!
De tre malerier er produceret som kunstkort og sælges gennem Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) på hjemmesiden www.kfs.dk.
Indtægterne går ubeskåret til KFS, hvor Jacob Kofod-Svendsen var ansat.