Dansk åndsliv – 60 år efter Hiroshima

Den 6. august sendte DR 2 i tidsrummet 21.15-00.05 følgende temalørdag: „Det er bare bryster. En aften hvor kvinder i alle aldre – og en enkelt mand – snakker frit fra leveren om deres bryster i alle størrelser“.
Emnerne var mange: „Bryster i 2005. Når brystet bryder frem. Det modne bryst. Bryster i parforhold. Det ammende bryst. Lise Nørgaard og brysterne. Fra hængebryster til silikone. Når brysterne bli’r syge. Bryster (Amerikansk dokumentar)“.
Ligesom man taler om „navlebeskuelse“, kunne man passende kalde dette „brystbeskuelse“ og stille spørgsmålet, om udsendelsen er et udtryk for dansk åndsliv 60 år efter Hiroshima? Og kunne DR 2 ikke have vist så megen situationsfornemmelse, at man havde valgt en mere åndsbetonet og respektfuld optakt til aftenens næste udsendelse, hvis tema netop var „60 år efter Hiroshima“?
Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Århus C