Dansker talte ved massemøder i Tanzania

Det danske missionærpar Hanne og Egon Falk har netop talt ved massemøder for mellem 20-30.000 mennesker dagligt i det vestlige Tanzania.

Tusinder af mennesker samledes til kampagnen med Egon Falk

Det foregik ved deres New Life-kampagne i Kasulu og Kigoma, hvor de og deres medhjælpere bad for mere end 25.000 mennesker i alt!
I Kigoma kom der hver dag ca. 30.000. Byen ligger lige ved Lake Tanganyika i Vesttanzania, kun nogle få kilometer fra byen Ujiji, hvor journalisten Stanley mødtes med Dr. Livingstone.

Mirakler skete

En helbredt pige fortæller begejstret, hvad der er sket på platformen

Flere blinde og døve blev helbredt. Krøblinge, halte og mennesker, som ikke kunne gå, efterlod deres afrikanske krykker på platformen.
Muslimer stod frimodigt frem og bekendte, at de var blevet befriet fra onde ånder, og at Jesus nu var deres Frelser og Herre for dem, uanset hvilken pris de måtte betale i form af forfølgelse og tortur.
Drankere, voldsmænd og røvere bad om tilgivelse for al den ulykke og smerte, de havde forvoldt andre mennesker.
Hanne og Egon ser dette som opfyldelsen af Jesu ord: ”Gå derfor ud og indbyd, hvem som helst I finder, til brylluppet.” (Matt. 22:9)
– Det drejer sig om mennesker, som er værdifulde for Gud og købt med Jesu blod.
Vi kan ikke bare sidde med hænderne i skødet – vi må gå ud og invitere dem ind til det forestående bryllup, opfordrer de.

Røveren tilstod
foran masserne

Røveren står frem og beder om tilgivelse for den ulykke, han har forvoldt på andre mennesker. Nu er han kristen.

– Røveren på billedet havde igennem længere tid i fællesskab med andre stoppet biler på landevejene, mest om natten, stjålet folks ejendele og i enkelte tilfælde også bilerne, fortæller Hanne Falk.
– Mange gange bliver folk endog klædt af til skindet af disse røvere, som er meget farlige og voldelige.
De lægger store sten eller andre ting over vejen, som man ikke kan køre over eller udenom, og når man så stopper bilen, bliver man overfaldet. Denne mand blev frelst sammen med sin kone, og det var meget frimodigt af ham at stå frem og vidne om det, fordi der som regel er politi til stede, og de kan jo bare arrestere ham bagefter.
Forbrydelser af denne art bliver set på som meget alvorlige, idet de ofte medfører, at nogen bliver dræbt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Pige helbredt

– Pigen på billedet blev for nogle år siden kørt ned af en bil og brækkede det ene ben, som derefter voksede skævt sammen. Hun var indlagt på hospitalet i 4 måneder uden at få nogen ordentlig hjælp, fortæller Hanne og tilføjer:
– Hvis man ikke kan betale godt for sig, så bliver resultatet dårligt.
Pigen blev bragt til mødet bag på en cykel og kunne ikke rejse sig op fra jorden, hvor hun sad det meste af tiden, og hun kunne næsten ikke gå.
Da hun kom op på platformen, satte hun sig ned på gulvet, og vi spurgte hende hvorfor. ”Jo, jeg skal lige teste, om jeg virkelig kan rejse mig uden hjælp” sagde hun – det kunne hun helt uden besvær, og hun kunne også gå!
Vi forstår alle den glæde, som stråler ud af hendes ansigt, fordi hun blev helbredt.

Nyt korstog om en uge

Falks næste korstog er i byen Musoma fra d. 24.-28. august.
Hanne og Egon Falks arbejde, som bl.a. også omfatter en bibelskole, drives udelukkende af frivillige gaver.
I Danmark ledes New Life Outreach’ kontor af Anny Rasmussen i Brande.