Foreningen Agape svarer igen!

Kære presse, socialminister og socialudvalgTrods forsøg med afklarende mails fortsætter BT sin hetz med usande påstande og forsøg på manipulation af både politikere og befolkning. Nu er det på tide, at vi får nogle fakta på bordet.
Vi vil gerne tage udgangspunkt i BTs antydning, at Agape har brugt 8 mio. kr. på at omvende homoseksuelle.

Spillekroner og
ikke skattekroner

Først tallene. Ca. 80 % af disse mange millioner blev givet som SATS-midler tilbage i 90’erne. Dels til institutionen ”Søperlen” i Farsø, der hjalp folk med depressioner, neuroser, stress, selvværdsproblemer, seksuelle overgreb, problemer i parforholdet osv. Og dels til oprettelsen af den selvejende institution ”Daggry” ved Bramming. Et opholdssted for psykisk syge. „Daggry“ var både juridisk og økonomisk adskilt fra Agape, men Agape søgte midlerne hjem til oprettelsen. Ingen af disse institutioner havde noget med arbejdet blandt kristne homoseksuelle at gøre. Efter at begge institutioner lukkede i begyndelse af det nye årtusind, har Agape modtaget midler fra Tips og Lotto, altså ikke skattekroner, men spillekroner. I 2004 modtog Agape godt 350.000,- kr.

1% til Basis

Hjælpearbejdet med kristne homoseksuelle, kaldet Basis, udgør 1 % af Agapes budget. Fordelt over alt Agapes arbejde betyder det, at der af spillekronerne bliver brugt ca. 3.500,- kr. om året til at hjælpe en gruppe mennesker, som ikke kan få hjælp andre steder. Regnskabet er revideret og godkendt af Deloitte og kan findes på Agapes hjemmeside. De 3.500 om året kan sammenlignes med, at Landsforeningen for bøsser og lesbiske får 376.000,- kr. af samme pulje til landsdækkende socialt arbejde.

Er dobbelt trængt

Så til påstanden om, at Agape vil omvende homoseksuelle: Agape (Basis) vil ikke omvende homoseksuelle, men hjælpe en kristen minoritetsgruppe blandt homoseksuelle, som ikke kan få hjælp andre steder. Der er tale om en lille gruppe mennesker, som har homoseksuelle følelser, men ikke kan få et homoseksuelt samliv til at hænge sammen med deres kristne tro. Disse mennesker er dobbelt trængt. De er trængte af det homoseksuelle miljø, af dele af kirken og af enkelte politikere, som ikke forstår deres kamp. De er desværre også nogen gange trængte af enkelte kristne, som ikke kan forstå, at man kan være kristen og have homoseksuelle følelser.

Skabe et fristed

Hos Basis kan denne gruppe trængte mennesker få lov til at være både kristne og have homoseksuelle følelser. Her har de et fristed, hvor de kan møde ligesindede og nogen, som forstår deres problemstillinger og kamp. Basis forsøger ikke at ”omvende” disse homoseksuelle, men skabe et åbent og imødekommende kristent fællesskab. Vi ønsker at møde en trængt gruppe midt i deres kamp.

Redegørelse og dialog

Socialministeriet har i dag bedt Agape om en skriftlig redegørelse omkring foreningens aktiviteter, hvilket Agape ser meget positivt på. Agape har intet at skjule, men er tværtimod stolt af det diakonale, kirkelige, humanitære og sociale arbejde, som udføres. Agape tager efterfølgende gerne en dialog om, hvorvidt vi og evt. landsforeningen opfylder vejledningens krav.

Lottomidler

Vi har heldigvis i Danmark en tradition for at fordele tips- og lottomidler til en bred vifte af tilbud uden hensyntagen til de acceptable holdninger fra det herskende politiske flertal. Der er tale om spillekroner og ikke skattekroner, så her kan man for alvor tillade sig at have bredden med. I relation til de homoseksuelle er det vel retfærdigt nok, at når Landsforeningen for bøsser og lesbiske kan få 376.000 kr. til at yde socialt arbejde overfor den gruppe homoseksuelle, som henvender sig til dem, så kan Agape også bruge 3.500 kr. af lottomidlerne til at yde socialt og diakonalt arbejde overfor en gruppe homoseksuelle, som ikke kan få hjælp hos landsforeningen?
(Forkortet red.)
Med venlig hilsen
Lars Thidemann Jensen
Landsleder for
Foreningen Agape