Igen en flot roman fra Inge Bøgel Lassen

Fortællingen om Maria giver forhåbninger om mereInge Bøgel Lassen debuterede som forfatter i 1984 med romanen Mod lys, og nogle år senere kom romanen Mod vind, begge på Dansk Luthersk Forlag. Nu er hun så kommet med romanen Fortællingen om Maria – på Lohses Forlag.
Boganmeldelse

Inge Bøgel Lassen – på vej til at blive en kristen forfatter af format?

I alle tre romaner kredser hun om voksne kvinder og deres problemer med at få livet, kærligheden og gudstroen til at fungere i deres liv. Jeg anmeldte i sin tid hendes første roman – og var begejstret. Så i hende en forfatter i svøb. Begejstringen over Fortællingen om Maria er ikke mindre. Inge Bøgel Lassen kan det der med at fortælle en moderne historie, der taler lige ind i mange voksnes liv og verden. Historierne er skruet rigtig godt sammen og fængsler læseren. Men hun mangler det sprudlende billedsprog, der gør en roman til rigig flot litteratur. I Fortællingen om Maria er der dog flere steder tilløb til det.

Inge Bøgel Lassen:
Fortællingen om Maria
268 sider 279,95 kr
Lohse

Stærk, kompleks roman

Fortællingen om Maria er en meget kompleks roman, en udviklingsroman, hvor vi følger Maria og Jakob, hendes bror, Simon, hendes forældre, venneparret Morten og Eva – og alle genmemgår de en spændende udvikling gennem romanen, men det er bestemt ikke nogle letkøbte udviklinger. Eva er egentlig bogens fortæller, samtidig med, at hun optræder i romanen. Det er meget raffineret lavet. I begyndelsen af en række kapitler diskuterer Eva med sig selv og læseren om, hvordan romanen, personerne og hendes eget liv udvikler sig. En spændende form.
Maria er tilsyneladende en harmonisk og glad kvinde i et godt ægteskab. Men der er mange problemer i skabet, problemer fra barndoms-hjemmet, som tages med ind i ægteskabet. Problemer omkring det at give sig hen til sin ægtefælle, identitets-problemer og trosproblemer, alt sammen vævet ind i hinanden. Da faderen, der tilsyneladende er en meget stærk person, får kræft og skal dø, krakelerer billedet af ham, og det viser sig, at bag den stærke mand findes der løgn og fortielser. Det skaber nye kriser, men det er også med til at løse op, med til at løse kriser og skabe udvikling.
Det er en meget stærk fortælling om fortielser, betingelsesløs kærlighed, viljen til at give afkald og give sig over til andre mennesker og til Gud. Det er en spændende udviklingsroman med flere overraskelser undervejs. Talentet fra debutromanen er der stadig. Tænk om det sproglige kunne udvikles yderligere, så har vi en ny dansk kristen forfatter af format. Håber der ikke går lige så lang tid som mellem de første romaner og den nye, inden vi ser endnu en roman fra Inge Bøgel Lassen.