Nye initiativer samler folk på bibelcamping:
LM rekord

– Jeg har ikke oplevet noget i den stil i de syv år, jeg har været med i Virksund bibelcampingudvalg.

Der var tilbud om aktiviteter for hele familien hver dag

Det siger Thomas Haahr Lynderup fra Århus dels om antallet af børn på bibelcamping, dels om belægningsprocenten på campingpladsen.
I den sidste af tre uger på Virksund var der 203 børn til børnemøde, og i weekenden var belægningsprocenten på campingpladsen 98.
– Det var bare dejligt! siger Thomas Haahr Lynderup.
Han tror, at en af årsagerne til væksten var, at familieudvalget havde taget en række tiltag såsom koncerter og små legedage for de mindste.
– Der skete noget hele tiden, og der var tilbud om aktiviteter for hele familien hver aften og hver eftermiddag.

Venner med

I den sidste uge af Bibelcamping på Haderslev Næs havde bibelcampingudvalget satset på en ny type mennesker, fortæller Henrik Hadberg, der er med i udvalget.
Ugen havde betegnelsen »Venneuge«, og fra udvalgets side ønskede man på en særlig måde at skabe rum for, at man kunne tage sine venner og kontakter med.
– Ikke mindst i Ung Uge-sammenhæng har vi i flere år oplevet, at deltagerne har taget venner med, som ikke kommer i ungdomskredsen, siger Henrik Hadberg.
– Vi syntes i udvalget, det var genialt at udnytte rammerne på den måde. Og da de unge bliver ældre, blev vi i udvalget enige om at prøve at arrangere en venneuge.

Møde med respekt

Henrik Hadberg tror på ideen. Men han er også klar over, at det ikke er nok, man kan læse om det i programmet. Man skal vænne sig til at kunne tage sine venner med på bibelcamping og opleve det som en positiv mulighed, før man selv tør bruge den.
– Giv mig derfor mindst tre år til forsøg, opfordrer han.
– Det er vigtigt at lave rammerne, så mennesker føler og ved, at de bliver mødt med respekt, også selv om de ikke tror på Jesus.
– I flere år har der været arrangeret abc-kurser, det vil sige kurser i grundlæggende kristendom, om formiddagen under Ung Uge. Det første år var der ingen deltagere, men nu er der en håndfuld hver gang, siger Henrik Hadberg.
Ud over abc-kurserne var der tre aftener FOKUSmøder, det vil sige møder med en meget enkel forkyndelse.
Kilde: Tro&Mission