Stor succes med alkoholbehandling i fængsel

IKAST – Organisationen Blå Kors Danmark har stor succes med alkoholbehandling af fangerne i statsfængslet Kærshovedgård ved Ikast.

Erik Morten Jensen

Otte ud af 10 indsatte med alkoholproblemer gennemfører fire uger med behandlings- programmet Punktum, mens de afsoner i fængslet, og programmet virker. To ud af 10 stopper helt med at drikke, og seks ud af 10 drikker væsentligt mindre end før behandlingen. Kun hver 10. fortsætter drikkeriet uændret.
-Det er fantastisk at se, hvor positiv effekt fire ugers intensiv døgnbehandling kan have, siger projektleder Erik Morten Jensen fra Blå Kors Danmark.
Han har oplevet, at det halvandet år gamle projekt desuden giver de indsatte mere mod på livet og et bedre forhold til familien.
– Flere tør ringe til deres pårørende og give en undskyldning for ting, de har gjort mod dem i en rus. Flere oplever efter behandlingen, at der er færre diskussioner med familien. Og tallene viser, at kun en lille procent af de indsatte, der deltager i behandlingen, begår ny kriminalitet, siger projektlederen.
– ole