Sudanmissionen til årsmøde:

500 til Afrika i Skive500 ventes til Sudanmissionens to-dages årsmøde i Skive i weekenden.

Kirkepræsident André Zoulé forsøger at holde sammen på kirken i det ludfattige og borgerkrigshærgede Centralafrika

Det foregår i Skive-Hallerne, og bortset fra repræsentantskabsmødet lørdag formiddag, hvor kun delegerede har stemmeret, er alt åbent for alle.
Sudanmissionen har siden 1913 drevet missionsarbejde i Nigeria og senere i Centralafrika, Cameroun, Sierra Leone og Mali. På det seneste har man også udsendt et missionærpar til Cypern for at støtte Sat-7 tv-kanalen.
Sudanmissionen har i år et budget på 13,7 mio. kr. Der er udsendt ca. 20 missionærer, hvis man tæller de udenlandske og midlertidige med. Desuden støtter man over hundrede indfødte evangelister.

Kirkepræsident
og biskop

Den „danske“ ærkebiskop i Nigeria, Nemuel Babba, taler søndag eftermiddag

Fra den lutherske kirke i Den Centralafrikanske Republik deltager kirkepræsident André Zoulé. Landet er et af de fattigste i verden og har været plaget af gentagne borgerkrige. For tiden har Sudanmissionen ingen danske missionærer udsendt hertil, men støtter bl.a. en klinik for mødre og børn.
André Zoulé medvirker også søndag ved gudstjenesten i Skive kirke sammen med formand for Dansk Missionsråd, pastor Aage Nielsen, Viborg.
Fra Nigeria deltager ærkebiskoppen i den „danske“ lutherske kirke, Nemuel Babba. Han er gift med den færøske missionær Kaja Nemuel.
Han taler søndag eftermiddag om fremtidens mission.
Åbningsdagen lørdag begynder med bl.a. beretning ved Sudanmissionens formand, sognepræst Ruth Jeppesen, Hurup Thy, regnskabsaflæggelse og bestyrelsesvalg.
Lørdag eftermiddag er der mulighed for at deltage i forskellige seminarer, lytte til foredrag ved tidl. generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, lektor Peter Lodberg, samt sognepræst Jens Fischer-Nielsen, Esbjerg.

80 unge på
besøg i Nigeria

Lørdag aften taler formand for Folkekirkens Mission, lektor Marianne Christiansen til årsmødedeltagerne over emnet: ”Finder Gud nye veje?”
Desuden er der festlige indslag af 80 unge frivillige, der netop denne sommer har været på en tre ugers arbejds- og studietur til Nigeria.

Afrikansk marked


Artiklen fortsætter efter annoncen:Blandt talerne er Jens Fischer-Nielsen, Esbjerg

Søndag eftermiddag mødes årsmødedeltagerne igen i Skive-Hallerne for at få glimt fra Sudanmissionens arbejde i Danmark, Mellemøsten og Afrika. I pauserne kan deltagerne blandt andet tage del i et ”afrikansk marked”, se de forskellige udstillinger eller handle i én af de mange boder i hallen. For børn er der specielle aktiviteter, bl.a. en tur i badeland og en afrikansk inspireret gudstjeneste i Egeris kirke.
For unge og teenagere er der blandt andet natcafé og et anderledes foredrag med overskriften: ”Hvor brænder dit lokum?”
De unge i Sudanmissionen er organiseret i den selvstændige forening Afrika InTouch, som kører sit eget missionsarbejde.

Se også:

Interview side 3 med gadebørns-missionærer i Nigeria
Prædiken side 6 af generalsekretær Jens Møller Pedersen
Interview side 12 med Yussuf fra Radio Sawtu Linjiila