Afrikanere bygger selv ny skole

Mercy Home, et børnehjem i Nigeria, blev bygget ved hjælp af danske midler. Nu udvider afrikanerne selv med en skole til 150 elever.

Børnene glæder sig, til den nye skole bliver færdig.

Børnehjemmet Mercy Home blev bygget for to år siden for at rumme slumkvarterets teenagemødre og deres børn. Med hjælp fra Danmark er det lykkedes at bygge sovesale, en fødeklinik og et lille jobtræningscenter. Men nu er halvdelen af hjemmets 40 børn klar til at komme i skole, så børnehjemmet og den lokale kirke har besluttet at bygge en skolefløj til børnehjemmet for egne indsamlede penge.
Det begyndte med, at der blev doneret mursten fra en rig dame og vinduer fra en tømrer. Så begyndte småskillingerne fra kirkens mere fattige medlemmer at rulle ind.
Planen er at bygge en skolefløj med seks klasseværelser med plads til 25-30 elever i hver, toiletter og et kontor. Byggeriet har allerede nået taghøjde, hvor det foreløbig er gået i stå, fordi der mangler penge til taget.
Tunde Bolanta, der er overhoved for både børnehjemmet og kirken i byen Kaduna, er netop nu på besøg i Danmark.
– Alt overskud fra møderne i Danmark går til at finansiere taget. Men selv om der ikke kommer noget ind, gør vi det færdigt alligevel, fortæller Bolanta, der regner med at kunne indvie skolen allerede i november.
Dina