– Alle skal have en basal viden om kristendom

Politikerne overvejer, hvad børn skal lære om kristendom, fordi det er dansk kulturFremtidens skolebørn skal have en vis viden om kristendom – ikke for at propagandere for troen, men fordi kristendom er en del af den danske kultur, som alle danskere uanset baggrund bør have et vist kendskab til.

Kirke- og undervisningsminister Bertel Haarder

Det varslede undervisnings- og kirkeminister Bertel Haarder ved Præstehøjskolens 40-årsdag.
– Netop nu er der opnået noget, der ligner politisk enighed om, at det skal præciseres, hvad alle børn skal lære i kristendomskundskab, måske kombineret med en lille prøve, sagde ministeren i sin hilsen til Præstehøjskolen ved et symposium på 40-årsdagen fredag.
– Nu tør man sige, at der er noget i kristendommen, som alle børn bør lære, ikke fordi det er kristendom, men fordi det er en del af den danske kultur, sagde ministeren men tilføjede, at det bliver lettere at være præst, når børnene har fået en konkret viden i skolen.
Forinden havde han talt om den nye kanon i dansk, som skal sikre, at alle skolebørn får kendskab til en række hovedværker i dansk litteratur.
– Nogle ting er bedre end andre, og nogle er så gode, at vi alle bør kende dem. De bliver endnu bedre ved, at de bliver fælles, sagde ministeren.

Læs også om biskop Karsten Nissens foredrag.