Frelsens Hær gav hurtig hjælp til orkanofre i USA

USA – Frelsens Hær var hurtig til at hjælpe ofrene for orkanen Katrina, som hærgede store dele af Louisiana. Frelsens Hær rykkede hurtigt ud for at deltage i hjælpearbejdet og transporterer hver dag 400.000 måltider ud til de hårdest ramte. Maden bliver transporteret via 72 mobile kantiner og to transportable køkkener.
Mere end 100 personer fra Frelsens Hær hjælper til med at koordinere hjælpearbejdet. Det sker f.eks. i opstillede barakker i New Orleans.
Endnu 200 nødhjælpsarbejdere venter på besked fra USA’s nødhjælpsberedskab (FEMA) om, hvor hjælpen er mest tiltrængt. Lige nu har uddelingen af måltider første prioritet.
USA’s største supermarkedskæde Wal-Mart har doneret en million dollars til Frelsens Hær. De opfordrer andre til at gøre det samme via deres 3.800 forretninger.
Orkanen „Katrina“ har måske kostet 1.000 menneskeliv og skabt store ødelæggelser i det sydlige USA. Selv om mange mennesker fra New Orleans er blevet evakueret, er der stadig mange især fattige tilbage i byen. Og i Louisiana er mindst 800.000 mennesker uden strøm.
Dina