KD desperat for underskrifter

Partiet beder nu også ikke-partimedlemmer om en hjælpende håndKristendemokraterne, der røg ud af Folketinget ved valget i februar, mangler endnu 5000 underskrifter for at nå op på de 20.000 vælgererklæringer, der igen skal gøre partiet opstillingsberettiget til Folketinget.

– Vi skal nå det nu, siger Børge Klit Johansen, KD

På lørdag den 3. september vil tillidsfolk fra partiet deltage i en landsdækkende gadeaktion for at indsamle underskrifter fra forbipasserende og præsentere partiets kandidater til kommune – og regionsvalget den 15. november i år.
– Efter det katastrofale valgresultat for KD i februar gik partiledelsen straks i gang med at samle underskrifter. Allerede efter seks måneder har vi fået 15.000 godkendte vælgererklæringer i hus. Mange af vore tillidsfolk har gjort et stort stykke arbejde, men mange af os har udtømt vores netværk nu. Vi har derfor brug for hjælp udefra til at få de sidste knap 5.000 vælgererklæringer i hus.
Partiet har derfor indrykket en annonce med vælgererklæringer i bl.a. Udfordringen og lagt vælger-erklæringerne ud på sin hjemmeside, oplyser partisekretær Børge Klit Johansen.
Kristendemokraterne har landsmøde til oktober i Middelfart, hvor det store punkt på dagsordenen bliver valg af ny partiformand. DR1 sender kun den traditionelle store reportage fra partiets landsmøde, hvis det er opstillingsberettiget til Folketinget.

– Det betyder meget for partiet, at vi får maksimal pressedækning.
Vi håber, at de sidste af vores 5.000 medlemmer og folk, der sympatiserer med os, selv om de ikke stemmer på os, vil give os en hjælpende hånd, siger Børge Klit Johansen.
Partiet skal sende alle vælgererklæringer videre til folkeregistret, der attesterer blanketten og returnerer den til vælgeren, der så atter skal indsende den til partiet, der skal aflevere alle erklæringer i Indenrigsministeriet til sidst. Det er en tung proces, men partiet leverer en frankeret svarkuvert med, så det er let at være med, understreger partisekretæren.