Rejs dig!

Der er behov for at rejse sig. Nogle gange ser man noget, som bare er for meget. Forargelsen er blevet så stor, så nu må man reagere. Det kan være, at du synes, der er for meget porno i din avis, eller studieværterne i det tv-program, du elsker at hade, endnu en gang er gået over stregen. Så vil du handle. Men hvordan?
Ofte bliver det til brok, klager og mudderkastning. Og her stopper vi så. Så kan de lære det!
Men når vi stopper her, så går vi glip af den forandring, som du og jeg er sat her for at skabe.

… bliv lys

De forandringer, der er brug for i Danmark, er forandringer til det gode. De kommer ikke bare ved at brokke sig over, at der er ting, som ikke er gode nok.
Sagt på en anden måde: Det er ikke nok, at vi klager over mørket, vi må sætte lyset op i stagen i stedet for at gemme det under skæppen.
I den kristne tro har vi fået så meget godt. Hvis vi mener alvor med det vi siger, vi tror på, så må vi tage initiativer til det gode. Til hjælpsomhed, til omsorg, til medfølelse, til humanitærhjælp, til ærlighed, til arbejdsomhed, til at kæmpe for de svage osv.
Derfor er det ikke bare brok, når snart 10000 mennesker har skrevet under på, at John, som er forfulgt for sin kristne tro, ikke skal udvises af Danmark. Det er at rejse sig.
Mange kirker og kristne grupper rundt om i landet er holdt op med at brokke sig over, at der kommer færre og færre i kirke. I stedet for har de rejst sig. De er gået ud for at invitere venner, bekendte – ja, og endda helt fremmede indenfor til Alpha-kursus, hvor mange bliver grebet af fællesskabet og det enkle budskab om tro.
I familien, på arbejdspladsen eller skolen har du og jeg muligheden for at rejse os og sige: – Stop! Det er ikke i orden, når vi behandler hinanden som skidt!
Vi må bare også huske at komme det skridt videre og være et lys, der viser, hvordan man behandler hinanden godt.
Er du i gang med at forandre din omverden med det gode?
Hvis ikke, så rejs dig – og bliv lys.