Syv frikirker i nyt netværk

Ledere fra syv frikirker lægger vægt på indbyrdes at ære hinanden og vise tjenersindSyv frikirker er indgået i et nyt samarbejde, som de kalder Connections Danmark.

Frikirkeledere samlet i Varde for at starte et nyt netværk. Yderst til højre står Kim Torp fra Bibel- og Missionscentret i Thisted

– Jeg vil gerne se kirker arbejde sammen på en ny måde, fortæller Kim Torp, der er leder af frikirken Bibel- og Missionscentret i Thisted.
Kirken har sammen med seks andre frikirker i august etableret et nyt kirke- og ledernetværk, der hedder Connections Danmark.
Netværket er en del af det verdensomspændende netværk kaldet International Christian Leadership Connections eller blot ICLC. Dette netværk findes i 75 lande med tilslutning af ca. 5000 kirker.

Vil ære og tjene
hinanden

Kim Torp mener, der er behov for fornyelse i den måde, kirker og præster samarbejder på:
– Vi har været i sammenhænge, hvor de andre præster altid spurgte efter, hvor mange man var. Det blev man målt efter. Da jeg sagde, at vi var 15 medlemmer, så vendte vedkommende sig om og gik. Så var man uinteressant.
Det nye netværk er ifølge Kim Torp anderledes ved at sætte fokus på de andre lederes behov.
– Man spørger, hvad jeg kan gøre for dig. For Jesus er den største tjener.

Ikke en kirkeretning

– Vi er ikke et kirkesamfund, siger Kim Torp og afviser også navnet organisation.
– Vi er et relationsnetværk.
I Connections Danmark lægger man op til tre måder, man kan relatere på. Det næreste fællesskab på ledelsesniveau, hvor man indgår en pagt med hinanden. Et samarbejde med henblik på at indgå en pagt, eller et løsere fællesskab, hvor man kan hente inspiration.
– Men vi ser ikke os selv som et eksklusivt netværk, siger Kim Torp. – Vi tror på, vi har noget, vi vil give til så mange som muligt.
Kim Torp afviser også, at man skal bryde de eksisterende bånd for at være med.
– Flere af kirkerne er også med i FrikirkeNet, og andre kirker vil godt kunne træde ind i netværket, selv om de er med i et etableret kirkesamfund.

Startede med en drøm

For Kim Torp er det en drøm, der nu går i opfyldelse. For flere år siden oplevede han, at Gud mindede ham om, at der skulle etableres et netværk af kirker og tjenester.
– Det startede i 1998, fortæller Kim Torp.- Vi kom med på en verdenskonference i Oklahoma i 1999.
– Vi så en anden side af netværk, end vi havde set før. Vi så, at lederne ærede hinanden og tjente hinanden. Og det, vi så dér, ville vi være med i.
I begyndelsen var det kun Bibel- og Missionscentret i Thisted og KirkeCentret i Randers, der var tilknyttet ICLC, men i løbet af de sidste par år er der frikirker fra forskellige steder, der har valgt at slutte sig til.
De handler om Livets Kilde i Esbjerg, Frikirken i Varde, Ølgod Menighedscenter, Sønderborg gruppen og Kristent Center Midt Vest i Holstebro.
Den 13. august besluttede man at etablere en egentlig afdeling af ICLC i Danmark, og nu er Connections Danmark en realitet.

Vil bygge kirker

Hvad er det ved netvfærket, der begejstrer dig mest?
– Det er, at vi sammen kan se Guds rige blive bygget, siger Kim Torp. – Jeg håber, at vi i løbet af et par år eller to kan bygge kirker, hvor der ikke er kirker lige nu.