Deltag i en test om bøgernes bog

Hvilken bog er du igang med at læse lige nu? Sådan lyder et af de tilbagevendende spørgsmål, når kendte personer bliver interviewet om deres privatliv. Inden du begynder at remse alle titlerne op, så vil jeg gerne invitere dig til at være med i en anden test. En test, som handler om, hvad Bibelen betyder for dig. – Er du klar?

Har du en bibel?
Ja, det er måske et dumt spørgsmål i dagens Danmark. De fleste har en bibel et eller andet sted i huset. Faktisk kan man finde Bibelen på www.bibelen.dk på nettet, så hvem skulle være undskyldt? Hvis ikke du har en bibel, så køb en.

Ved du, hvor din bibel er?
Det kan være, den står på hylden eller ligger i en taske. Den er måske slået op på et af dine favoritvers. Måske er den støvet, måske er den slidt. Uanset hvad -ved du så, hvor den er?
Har du læst i din bibel i dag?
Egentlig kan det være fuldstændig ligemeget med en bibel, som du ved, hvor er. Det, jeg gerne vil vide, er: Gør du brug af den rigdom, som Gud har givet os, ved at gøre sit ord tilgængeligt for os?

Betyder din bibel noget for dig?
Prøv at tænke efter, hvad du gjorde sidste gang, din bibel blev væk. Ledte du efter den med det samme, eller ventede du flere dage med at lede efter den?

Nu holder jeg ikke selv af at vente lang tid på at få eksamenskarakterer, så jeg vil her give dig svaret på din test:
Hvis du kunne svare ja på alle spørgsmål, så lyder det lovende. Har du svaret ærligt, lyder det nemlig som om, at din bibel ikke bare er en bog blandt mange bøger, men det er bøgernes bog!
Hvis du har svaret nej på et eller flere spørgsmål, så kan det godt være, du føler dig som en dårlig kristen. Men jeg har en opmuntring til dig: – Glæd dig, du har noget godt i vente! Du kan nemlig vælge, at dagen i dag bliver den første, hvor Bibelen kommer til at betyde noget for dig.
God læselyst!