Jesus elsker at helbrede syge

Nicolaj Wibe Nielsen er til daglig lærer på Kristeligt Forbund for Studerendes Ledertræningscenter. Her udlægger han søndagens tekst

Hvad betyder denne tekst for dig?
 – Ligeså meget som så mange andre tekster i Bibelen. En tekst som denne fortæller os noget dejligt om Jesus, men den fortæller os også noget sandt om det at være menneske. Jeg kan blive ramt af sorg, modgang, sygdom – uanset hvor godt det går mig.

 Jesus klager over, at folk omkring ham kun ville tro på ham, hvis de så mirakler. Hvad mener du, vi i dagens Danmark kræver af Jesus, for at ville tro på ham?
– De fleste af os har en dyb længsel efter at se Jesus. Længsel efter at se ham gøre undere og mirakler, længsel efter at mærke ham og vide ham nær.
Denne længsel bliver ikke mindre, når vi rammes af ulykken. „Gud, nu må du gerne gribe ind, Herre kom og gør din magt gældende…“
Og så sker der ingenting! Jo, for den kongelige embedsmand skete miraklet, men mange, mange, som har bedt den samme bøn som han, har fået tavshed som svar. 
Det må imidlertid ikke forvirre os, for vi har intet løfte, vi har intet krav på, at Jesus vil være den mirakuløse læge, hver gang vi beder ham om det.
Gud er ikke nogen stik-i-rend-dreng. Uanset hvor meget brug, vi har for ham, så er han ikke vores stik-i-rend-dreng.

 Mener du, der er en fare i at bede Gud om mirakler?
–  Der er ingen bønner til Gud, som er ufarlige. Vi har hans eget ord på, at han hører hver eneste bøn, vi beder, og derfor ved vi, at himmelens kræfter rører på sig, når bønnen slipper hen over vores læber. Det er farligt at bede, for Gud lytter.
Jeg hørte for nylig om et enormt økonomisk under, som var sket for en af mine venner. Det var i mange-millioner klassen. Tror du, det fremkaldte jubelscener og fede wienerbrød på bordet? Jo, jubel var der, men også ængstelse og ydmyghed. Det hellige kom lidt for tæt på. 
Vi må bede om alt. Også mirakler så store som tordenskrald. Og vi skal være klar over, at den Gud, der styrer verden med sin hånd, lytter! 

Embedsmanden ville have Jesus til at hjælpe sin lille søn. Hvorfor tror du, Jesus vælger at helbrede drengen?
– Fordi han elsker at helbrede syge. Han elsker at se et menneske springe højt af glæde. Og så kan du spørge, hvorfor helbreder Jesus så ikke mere, end han gør? Hvorfor er den kristne kirke ikke kendt som mirakel-kirken?
Det er, fordi tiden, da Jesus var på jorden, var anderledes i forhold til den tid, vi lever i nu. Gud har ikke altid ladet lige mange undere og mirakler ske.
I dag er der steder på jorden, hvor Gud lader mange undere ske, men vi bor nok på en egn af kloden, hvor vi ikke ser så meget til de store mirakler.
Og dog, så er det da et mirakel, at vi ved, at Gud elsker hver eneste menneske, at han har uendelig omsorg og gør alt, hvad der står i hans magt til at få os alle sammen til at følge han søn, Jesus Kristus!
 
For embedsmanden og hans familie betød dette mirakel, at de alle kom til tro på Jesus. Hvad betyder de mirakler, Gud gør i dag, for dig? For han gør vel mirakler?
 – Vist gør han mirakler. Og når jeg er tæt på det, så sætter det mig i en tilstand af taknemlighed, ydmyghed og længsel efter at se mere.
Men skam tage mig, om jeg ikke også må indrømme, at jeg kan blive ærgerrig efter flere og større mirakler. Og endnu mere skam tage mig, om jeg ikke også må indrømme, at selv om jeg har set og hørt om mirakler, så kender jeg bare alt for meget til at tvivle på Guds godhed mod mig. Selv om andre oplever Guds mirakler, kan jeg så også regne med, at han husker på lille mig?
Det er jo dumt, det her. For selvfølgelig glemmer han ikke mig. Ikke et eneste menneske har han nogensinde glemt. Og her er det vigtigt at slå op i sin Bibel og læse Guds store løfter om, at han ikke glemmer os.
Det største mirakel, verden nogensinde har set, er daglig virkelighed i det kristne menneskes liv. Nemlig at Gud kender mig. Et mirakel så stort, at man næsten ikke kan sætte ord på det, er, at jeg modtager Jesu tilgivelse for alt, hvad jeg roder mig ind i af synd og skyld. En kristen er det frieste menneske på jorden.
Også der, hvor jeg græder over, at han ikke lader mig se et „mindre“ mirakel som helbredelse fra sygdom for eksempel, også der må jeg løfte mine hænder i taknemlighed over at være elsket af Jesus. Det største af alle mirakler hedder Jesus. Og han rækker dig sin hånd og byder dig velkommen i mirakel-land, det land hvor vi ude i horisonten skimter Paradis. Der er vi på vej hen!