Kristendemokrater klar til formandsvalg

kal Kristendemokraternes nye formand hedde Bodil, Tove eller Mogens? Det afgør partiets delegerede på weekendens landsmøde i MiddelfartDe tre kandidater til formandsposten i Kristendemokraterne har haft travlt, siden den nuværende formand Marianne Karlsmose i juni meldte ud, at hun ikke genopstiller til posten.

På weekendens landsmøde bliver det afgjort, om Kristendemokraternes nye formand skal være Tove Videbæk (til venstre), Mogens Nørgaard Pedersen (i midten) eller Bodil Kornbek (til højre)

Sammen har formandskandidaterne Bodil Kornbek, Tove Videbæk og Mogens Nørgaard Pedersen rejst land og rige rundt på valgturne for at overbevise de delegerede. Cirka 200 kristendemokrater er dukket op til møderne, og på weekendens landsmøde i Middelfart skal de delegerede så tage stilling til, hvem der fremover skal lede det lille parti.
På forhånd ser det ud til, at Bodil Kornbek er favorit til posten. Kristendemokraterne i Københavns Amt, Vestsjællands Amt, Fyns Amt og Vejle Amt har på forhånd meldt ud, at de støtter Kornbeks kandidatur.Desuden viste en meningsmåling på Kristendemokratisk Ungdoms landsmøde, at 80 procent af de unge støtter Kornbek.
Imens bakker to af de amter, hvor partiet typisk henter flest stemmer, op om hver sin af de to øvrige kandidater. Ringkøbing Amt peger på Tove Videbæk, mens nordjyderne peger på Mogens Nørgaard Pedersen.

Underskrifter afleveret

Alle tre kandidater var med, da Kristendemokraterne ved valget i februar 2004 røg ud af Folketinget med bare 1,7 procent af stemmerne.
Den nye formand præsenteres på søndag den 30. oktober kl. 11.15 på landsmødet.
Hvem af de tre, der bedst kan bringe partiet tilbage på Christiansborg, er op til de delegerede at vurdere.
Men fredag opstod i hvert fald muligheden, da partiet i fredags afleverede de knap 20.000 underskrifter i Indenrigsministeriet, der gør partiet opstillingsberettiget ved næste folketingsvalg, som afholdes senest i 2008.