Ny valgmenighed i Aalborg

Første gudstjeneste bliver søndag den 23. oktober

Ulrik Flinta er ny præst for Oase menigheden

Meget vil ligne en helt almindelig folkekirke: Kirkeklokkerne vil ringe, kirkebænkene vil være en smule ubekvemme, og trosbekendelsen vil ikke have forandret sig en tøddel.
Alligevel vil noget være helt anderledes, når Aalborg Valgmenighed holder åbningsgudstjeneste på søndag i Lindholm Kirke.
Aalborg Valgmenighed er netop blevet godkendt som byens første valgmenighed. Den status giver frihed til inden for folkekirken at lave gudstjenester, events og kurser på en ny måde. Og det har Aalborg Valgmenighed tænkt sig gøre.
-Vi vil gerne være med til at forny folkekirken og gøre det til en spændende og inspirerende oplevelse for både børn og voksne at være til gudstjeneste, siger Ulrik Flinta, der under gudstjenesten på søndag indsættes som præst i Aalborg Valgmenighed.
Gudstjenesten vil blive et festligt startskud for en menighed med mange unge familier med børn, som naturligvis også vil sætte deres præg på begivenhederne. Aalborg Valgmenighed har fået lov til at låne Lindholm Kirke i Nørre Sundby. Menighedens medlemmer kommer dog fra hele Aalborg og et stort opland.
Aalborg Valgmenighed er en del af bevægelsen Dansk Oase, der arbejder på fornyelse af folkekirken. På samme måde ønsker Aalborgs nye valgmenighed at være en engageret deltager i det kirkelige liv i Aalborg-området og at være en vedkommende kirke for nordjyderne.
HBL