KD opstillingsberettiget til Folketinget

I morgen (fredag) sætter en delegation fra Kristendemokraterne kurs mod Indenrigsministeriet for at aflevere mindst 19.340 godkendte vælgererklæringer.- Vi glæder os meget over endelig at være kommet i mål, fortæller partisekretær Børge Klit Johansen.
Partiet, der røg ud af Folketinget ved folketingsvalget i februar, har siden valget haft flere store kvaler. Ikke alene har indsamlingen af de knap tyve tusinde underskrifter taget mange ressourcer i partiet, men også debatten om, hvad der gik galt, har tæret på partiets sparsomme ressourcer.
Også landsformand Marianne Karlsmoses bebudede afgang har drænet partiledelsen for energi. Ikke færre end tre har meldt sig som formandskandidater.
– Underskrifterne kom i hus i sidste øjeblik. Nu når vi at få TV-dækning på vores landsmøde, og DR har lovet at stille op med den sædvanlige dækning, hvilket bl.a. indebærer ½ times interview med vores nyvalgte formand, beretter partisekretæren, – det har afgørende betydning for Kristendemokraterne, at der kommer en god dækning af landsmødet, der ligger kort før det kommende kommunal- og regionalvalg.
HBL