Nydanskere mødes i København

KØBENHAVN – Temaet er Global Kristendom, når Tværkulturelt Center den 4. – 6. november for 10. gang holder inspirationskonference i flere københavnske kirker.Fredag og lørdag holder konferencen til i Fredens Kirke i Ryesgade, mens søndagens program flyttes til Sct. Andreas Kirke.
Hele weekenden kombineres undervisning, foredrag og seminarer med sociale arrangementer, der skal skabe sociale netværk mellem deltagerne, der kommer fra en række forskellige nationaliteter. Fredag står menuen for eksempel på aftensmad fra Filippinerne, mens der lørdag aften står egyptisk koptisk aften på programmet.
Hovedtaler på konferencen er den srilankanske kernefysiker Vinoth Ramachandra, der er sekretær for dialog og socialt engagement i den internationale studenterorganisation IFES, der svarer til det danske Kristeligt Forbund for Studerende. Han medvirker fredag aften, lørdag eftermiddag og aften.
Søndag formiddag fortæller tre unge kristne med indvandrerbaggrund om at leve med to kulturer, inden konferencen sluttes med en international gudstjeneste i International Church of Copenhagen.
– ole