Frikirker skal lære at være i medierne

Fyraftensmøder med fire oplæg, diskussioner, øvelser og pizza. Også åbent for andreMan skal ikke lade sig dupere af, at man kan komme i tv eller avisen. Det er ikke nok at komme på – hvis det blot skræmmer folk væk fra kirken…

Svend Løbner, tidligere journalist på Udfordringen, underviser

Den tid er forbi, hvor kristne naivt blot stillede op og udleverede sig, mens de bad inderligt eller talte i tunger for åben skærm.
Nu vil den nye samarbejdsorganisation af frirkirker, Frikirkenet, lære sine præster og andre interesserede, hvordan de skal takle medierne.
Underviser er journalist Svend Løbner fra FrikirkeNets Presseinformation.
Svend Løbner er selv frikirkepræst og menighedsplanter, men han er også udlært reklametegner og har netop bestået sin diplomuddannelse i analytisk Journalistik ved Danmarks Journalisthøjskole og Syddansk Universitet. Det er især erfaringerne herfra, han vil bruge til at udruste kirken til at navigere i mediehavet. 
– Frikirkerne er på vej ud i det offentlige rum, siger han.
– Medierne giver uanede missonsmuligheder, men det kræver, at vi er klare i mælet og har baglandet i orden.
Kurset forløber som „fyraftensmøde“ en eftermiddag-aften og har to målsætninger: Find ud af, hvad du selv mener, og lær at formulere dig præcist og overskueligt på modtagernes betingelser.
Det handler om selvforståelse og retorik, om journalistisk sprog og komposition.
Det første fyraftensmøde er onsdag den 23. november, og det foregår meget passende i redaktionslokalerne for Frikirkenets Domino-blad i Pinsekirken i Odense.
 Den 18. januar holdes et tilsvarende møde på Aalborg Kristne TV. Den 22. februar er det på Aarhus Kristne TV’s tilholdssted i Pinsekirken på Viborgvej. Den 22. marts lægger Herning Menighedscenter lokaler til et fyraftensmøde. Den 26. april samles folk fra Sydjylland i InnovationsHus Syd i Rødding, og i maj går man i gang med Sjælland. Her er stedet endnu ikke bestemt.
Henri.