Ny kirke åbnes med festuge

Den nye Vestermarkskirken i Grindsted
inviterer til festuge den 13.-20. november. GRINDSTED – I dag har Vestermarkskirken 1500 kvadratmeter under tag på den store hjørnegrund på Nymarksvej i den vestlige del af Grindsted, og efter nogle hektiske år er de nye faciliteter nu klar til at blive taget i brug.

Karina Holgersen og Massoud Fouroozandeh deltager i festugen i kirkens nye lokaler.

– Da vi i sin tid begyndte at overveje, hvordan vi skulle få mere plads i kirken, havde vi ikke lige tænkt, det skulle munde ud i sådan et projekt, som vi nu står med. Før vi begyndte at undersøge, hvilke muligheder der var for at udbygge eller nybygge, mente vi, det højeste vi kunne investere i projektet var 4,5 mio. kroner. I løbet af denne periode er der sket rigtig meget i kirken, så vi i dag bygger for omkring 11 mio. kroner. Der er i dag mere end 450 aktivitetsdeltagere i løbet af én uge, og derfor er det virkelig nødvendigt med mere plads, siger Bo Lundgaard, der er formand for byggeudvalget.
På søndag holdes den sidste gudstjenste i den gamle kirke på Tyttebærvej. I slutningen af gudstjenesten går alle deltagerne i samlet trop de cirka 800 meter hen til den nye kirke.
I den efterfølgende festuge er der aktiviteter i den nye kirke hver dag fra tirsdag til søndag.
Tirsdag kommer den lokale sanger og musiker Karina Holgersen, som både vil synge solo og spille op til fællessang.
Onsdag er der et spændende foredrag med den bog-aktuelle Massoud Fouroozandeh fra Iran, som er præst for tre farsi-talende menigheder i Danmark. Emnet er: Fra koranskole til prædikestol. I 1986 flygtede Massoud som 15-årig til Danmark.
Torsdag slås dørene op for den første gospelkoncert i det nye kirkecenter. Det lokale gospelkor Room 4joy står for denne koncert. Koret, der øver hver uge i Vestermarkskirken, består af 55 deltagere.

500 siddepladser

Lørdag er der åbent hus, hvor kirken er vært ved et lille traktement.
Søndag den 20. november holdes den første gudstjeneste i de nye omgivelser. Der bliver et spændende og varieret program med mange musikalske indslag. Der er i dag 360 faste pladser i kirkesalen, og via fleksible vægge kan salen udvides til 500 siddepladser. Efter gudstjenesten er det muligt at købe frokosten i kirkens nye café.
Om eftermiddagen blændes der op til en indvielseseftermiddag med taler, musikalske indslag og servering.
Vestermarkskirken er en del af Det Danske Missionsforbund.
helle