Frikirker vil gøre noget nyt

Frikirkeledere fra hele landet mødes i denne uge til lederkonference og årsmøde i Herning under temaet Gør noget nyt for Guds skyld!HERNING – Gør noget nyt for Guds skyld! Mottoet for ugens lederkonference i Herning lyder mest som en peptalk til lederne af de cirka 80 frikirker, der ventes at deltage i konferencen, der begynder torsdag og slutter lørdag.

Hovedtaler på denne uges lederkonferecen er newzealænderen Bruce Monk, der har stor erfaring med kirkeplantning

– Vi har valgt at sætte fokus på nytænkning, menighedsplantning og revitalisering af kirker, siger Tonny Jacobsen, der er formand for en koordinationsgruppe i sammenslutningen FrikirkeNet, som arrangerer lederkonferencen.
Tonny Jacobsen mener, at mange danskerne generelt er åbne for det kristne budskab, men at kirkerne mangler nogle redskaber til at fastholde de åndeligt søgende.

God tid til snak

I år har FrikirkeNet hentet hjælp og inspiration til de danske frikirkeledere hos Bruce Monk, der er landsleder for Apostolsk Kirke i New Zealand, men til daglig er bosiddende i London.
Her har han sammen med sin kone plantet en helt ny menighed for få år siden. Dengang forlod de „Auckland City Church“, en kirke med flere end 800 medlemmer.
Lederkonferencen bliver dog ikke kun envejskommunikation. Der er afsat god tid til snak og udveksling af erfaringer på tværs af menighederne.
Desuden er der fredag eftermiddag fem seminarer, hvor deltagerne kan vælge mellem emner, der passer netop til dem og deres menighed.
Foruden lederkonferencen byder weekenden også på årsmøde i FrikirkeNet lørdag formiddag, inden der lukkes og slukkes med en festmiddag.
Hele lederkonferencen finder sted i frikirken Kristent Center.
– ole