Involvér dig i politik!

Så er valget overstået! Nu er vi endelig fri for ustandseligt at blive konfronteret med de lokale politikeres uholdbare valgløfter og hakken på hinanden.Nu er det tid til at vende tilbage til den fredelige hverdag. Den hverdag, hvor vi hver især kan gå og skælde ud på lokalpolitikerne og stille dem personligt til ansvar for tingenes miserable tilstand.
Men tro mig, det er ikke den måde, jeg mener, vi skal involvere os i politik. For der er et grundlæggende problem ved vores politikerlede. Vi kan ikke løbe fra, at vi alle har ansvaret for, hvem der er blivet valgt. Det gælder såvel sofavælgerne, der tror, at det er ligegyldigt, om de stemmer, som de menige partisoldater, der ofrer litervis af benzin på at fragte gamle damer til valgstederne.

Som kristen er der grundlæggende to måder, vi skal forholde os til politikere på.
For det første skal vi alle „underordne os under de myndigheder, som står over os.“ (Rom13,1) Det kan godt gøre ondt at skulle acceptere, at statsministeren har en anden holdning til skatteniveauet end mig. Men det samme sted i Bibelen fortæller mig, at jeg er nødt til at underordne mig, og begrunder det med, at alle myndigheder „er forordnet af Gud.“

For det andet – og det er her, vi aktivt skal involvere os – er vi som kristne blevet påbudt at bede for politikerne.
Faktisk er det meget enkelt: Bed for konger og for alle i høje stillinger! (2 Tim 2,2) Din favoritkandidat er måske ikke kommet i byrådet, eller også er den kandidat, du elsker at hade, blevet valgt ind med så mange stemmer, at han eller hun står til at blive borgmester.
Hvordan vil du reagere? Vil du blive ved med at kritisere og lave grove vitser om dem. Eller vil du gøre noget aktivt, der kan flytte hele samfundet i en positiv retning?
Bibelen giver os et løfte sammen med budet om at bede for myndighederne: „Så vi kan leve et roligt og stille liv…“ Det er det, jeg ønsker!
Ønsker du krig, konflikt, terror, problemer?
– Nå ikke?
Så følg opfordringen og involvér dig dagligt i politik – ved at bede for kongehus, regering og de folkevalgte.